• Professioneel advies
  • Grote voorraad
  • Montage mogelijk
Winkelwagen (0)

Ma t/m Za geopend.

We zijn vandaag open
tot 12:00 uur!

0342 786993

Onderliggers voor vlonderplanken

Om een vlonder te leggen is een goede onderconstructie heel belangrijk. Hiervoor hebben wij verschillende  soorten onderliggers in ons assortiment.

9 Artikel(en)

per pagina
Stel een Aflopende Directie in

9 Artikel(en)

per pagina
Stel een Aflopende Directie in

Geïmpregneerde onderliggers

Deze onderliggers zijn van geïmpregneerd hout en kunt u gebruiken als onderconstructie voor een vlonder, dakterras of het leggen van tuintegels. Voor de bevestiging van de vlonderplanken op de onderliggers kunt u vlonderschroeven of clips gebruiken.
De onderliggers zijn verkrijgbaar in diverse lengtes met een kopmaat van 4,5 x 7 cm of 4,5 x 9,5 cm. Wij raden u aan om steeds om de 40 cm een onderligger te plaatsen. De onderliggers zijn gladgeschaafd en geïmpregneerd, hierdoor zijn ze gemakkelijk te verwerken en extra duurzaam. Onze ervaring is dat de geïmpregneerde onderliggers gemiddeld ongeveer 10 jaar meegaan.

Hardhouten onderliggers

De naam zegt het al: hardhout is een hardere houtsoort dan vurenhout. Deze hardhouten onderliggers gaan dan ook langer mee, de gemiddelde levensduur kan oplopen tot wel 25 jaar. Met de speciale vlonderschroeven kunt u de vlonderplanken goed op deze hardhouten onderliggers bevestigen.
De hardhouten onderliggers zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes met een kopmaat van 4 x 6,8 cm of 4,4 x 8,8 cm.

Composiet onderliggers

Voor composiet vlonderplanken hebben wij ook speciale composiet onderliggers in diverse afmetingen. U kunt u bij ons ook onderliggers van het merk Elephant bestellen, deze kunt als  onderligger en als kantafwerking gebruiken.

Funderingspaaltjes

Als u een vlonder gaat leggen aan het water of op een natte ondergrond dan is het verstandig om deze constructie wat hoger te maken. Hiervoor kunt u funderingspaaltjes gebruiken. Deze paaltjes zijn van duurzaam hardhout. Met schotelkopschroeven kunt u de onderliggers hieraan vastmaken.

Welke onderligger heb ik nodig voor mijn vlonder?

Over het algemeen raden wij bij houten vlonders aan om altijd hardhouten onderliggers te gebruiken vanwege de hoge duurzaamheid. Verder adviseren wij het volgende:

 Hardhouten vlonderplanken   Hardhouten onderliggers
 Bamboe vlonderplanken  Merbau onderliggers
 Composiet vlonderplanken   Composiet onderliggers (voor een volledig onderhoudsvrije constructie met een lange levensduur)
 Douglas vlonderplanken   Hardhouten onderliggers


Heeft u hier vragen over of wilt u meer informatie over andere producten? Neem dan gerust contact met ons op. Wij geven u graag advies.

Merken vlonderplanken

Vlonderplankenwinkel.nl is dealer van onder andere:

  • Carpentier
  • Elephant,
  • Hillhout
  • Moso
  • Veludeck
  • Veluwood
  • Woodvision
  • Duofuse