• Professioneel advies
  • Grote voorraad
  • Montage mogelijk
0

Ma t/m Za geopend.

We zijn vandaag open
tot 17:00 uur!

0342 786993
Hardhouten vlonderplanken

Hardhouten vlonderplanken

Hardhout staat bekend om zijn warme uitstraling én duurzaamheid. Wilt u een mooie houtsoort waar u lang van kunt genieten, dan zijn hardhouten vlonderplanken een goede keuze. De hardhouten vlonderplanken zijn geschikt voor een mooi terras in de tuin of aan het water. Maar ook een balkon- of dakterras is ook mogelijk

Er zijn verschillende soorten hardhouten vlonderplanken, zoals bankirai (bangkirai) vlonderplanken, Ipé vlonderplanken en eiken vlonderplanken.

Eigenschappen vlonderplanken hardhout

U kunt kiezen uit vlonderplanken van hardhout met een enkelzijdig of dubbelzijdig profiel. Hardhouten vlonderplanken met een enkelzijdig profiel zijn aan beide zijden gelijk. Hardhouten vlonderplanken met dubbelzijdig profiel hebben aan de ene zijde wel profiel en aan de andere zijde een ander profiel of geen profiel. Zo zijn er bijvoorbeeld hardhouten vlonderplanken met aan de ene zijde een brede ribbel en aan de andere zijde een smalle ribbel. U kunt zelf kiezen met welke zijde u de vlonderplanken naar de boven legt en zo zelf bepalen wat het beste bij de uitstraling van uw tuin past. Kortom: hardhouten vlonderplanken zijn ideaal voor duurzaam en passend houten vlonderterras in uw tuin of aan het water.

Hardhout bankirai

Bankirai hout is een duurzame en stijlvolle hardhoutsoort. Deze houtsoort is te herkennen aan de egale geelbruine kleur die, zonder behandeling, wat donkerder zal worden en op den duur zal vergrijzen. Bekijk hier ons assortiment Bankirai vlonderplanken.

Vlonderplanken Kapur

Kapur en bankirai hout zijn nagenoeg hetzelfde. De houtsoort Kapur is net als Bankirai ook stabiel hout en kan kleine wormgaatjes bevatten. Kapur is te herkennen aan de licht tot donkerrode kleur. Zonder behandeling zullen Kapur vlonderplanken wat donkerder worden en op den duur vergrijzen. 

Keruing vlonderplanken

Wij bieden geen vlonderplanken van Keruing hout aan vanwege de nadelen van deze houtsoort.

Ipé vlonderplanken

De Ipé vlonderplanken zijn hardere vlonderplanken waardoor de levensduur wel kan oplopen van 25 tot 30 jaar! Bekijk ons assortiment Ipé vlonderplanken.

Vlonder leggen

Hardhouten vlonderplanken kunnen het beste gelegd worden op hardhouten onderliggers. Dit is beter voor de levensduur van uw vlonder of dakterras. Het is belangrijk dat bij het aanleggen van de vlonder de voegen tussen de hardhouten vlonderplanken vrij blijven. Dit is noodzakelijk voor een goede afwatering. 
Voor het behoud van de kleur van de hardhouten vlonderplanken of terrasplanken adviseren wij u de hardhouten vlonderplanken elk jaar te behandelen met bankirai-olie. Behandeling met deze olie vermindert ook de vorming van kleine haarscheurtjes die in de loop der jaren kunnen ontstaan.

Funderingspaaltjes voor hardhouten vlonders

Komt uw hardhouten vlonder aan het water te liggen of gaat u het gebruiken als steiger, dan is het verstandig om funderingspaaltjes te gebruiken. Deze zorgen voor een stevige constructie en sterke vlonder. Op de funderingspaaltjes kunt u de onderliggers vastmaken en vervolgens de vlonderplanken hier weer op monteren. Voor de bevestiging van hardhouten vlonderplanken raden wij aan om speciale vlonderschroeven te gebruiken. Het is dan niet nodig om voor te boren, maar de schroef kan direct in de hout gedraaid worden. 

Als u kiest voor de Ipé vlonderplanken, dan zijn er speciale clips waarmee u de terrasplanken monteert op de onderliggers.

Hardhouten vlonderplanken kopen

U kunt bij ons hardhouten vlonderplanken per stuk bestellen. Om het voor u eenvoudig te maken hebben we ook een alles-in-een pakket per m2 met daarin alle materialen die nodig zijn voor het leggen van een hardhouten vlonder. Het enige dat u hoeft te weten is het aantal m2 en wij regelen de rest. Zo kunt u na levering direct aan de slag met uw hardhouten vlonder!

Meer informatie

Heeft u vragen over onze producten? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag met meer informatie en deskundig advies.