• Professioneel advies
  • Grote voorraad
  • Montage mogelijk
0

Ma t/m Za geopend.

We zijn vandaag open
tot 17:00 uur!

0342 786993
Composiet vlonderplanken

Composiet vlonderplanken

Houdt u van een houten terras, maar wilt u ook zo min mogelijk tijd aan onderhoud besteden? Dan zijn composiet vlonderplanken ideaal voor u. Composiet heeft wel de uitstraling van hout, maar is deels van kunststof, waardoor u geen tijd hoeft te investeren in het onderhoud. Andere voordelen zijn dat de composiet vlonderplanken geen splinters bevatten en niet glad worden. 

Voor een composiet vlonder hebben wij massieve vlonderplanken en holle vlonderplanken in ons assortiment. De massieve planken zijn erg geschikt om een rond terras mee aan te leggen. De composiet vlonderplanken zijn verkrijgbaar als composiet vlonderplanken per stuk of als alles-in-een pakket composiet vlonderplanken per m2. Het pakket bevat ook de materialen voor het aanleggen van een complete composiet vlonder.

Eigenschappen composiet / kunststof vlonderplanken

Composiet vlonderplanken worden ook wel kunststof vlonderplanken of kunststof planken genoemd. Dit klopt niet helemaal omdat het maar voor een deel kunststof planken zijn. Composiet is namelijk een materiaal dat samengesteld is uit kunststoffen en houtvezels. De houtvezel wordt gerecycled en gemengd met kunststof. Het materiaal WPC (Wood Plastic Composiet) is nagenoeg onderhoudsvrij net als volledige kunststof planken. Maar door de houtvezel hebben onze 'kunststof planken' de warme uitstraling van hout. Bovendien is een composiet vlonder zeer goed bestand tegen schimmels en mossen. Vlonderplankenwinkel levert composiet vlonderplanken onder meer van de merken Elephant en Hillhout.

Enkele kenmerken van een composiet vlonder:

  • Water- en vochtbestendig
  • Niet onderhevig aan rot, barsten, splinteren en kromtrekken
  • Lichte verkleuring na het leggen en daarna kleurvast
  • Duurzaam

De composiet vlonderplanken worden niet glad als deze nat worden, de planken zullen eerder stroever worden.

Composiet vlonder

Met de composiet vlonderplanken kunt u een mooie composiet vlonder of composiet terras maken. Bijvoorbeeld aan het water, maar een composiet vlonder als terras in de tuin is ook heel goed mogelijk. Gaat u aan de slag met het leggen van een composiet vlonder, dan is het belangrijk om de montagehandleiding goed te volgen, dit heeft te maken met de garantie die u op het product krijgt. 

Bij het maken van een composiet vlonder zijn meer materialen nodig dan alleen de planken. Wilt u alles in één keer in huis hebben, bestel dan ons alles-in-een pakket composiet vlonderplanken per m2. U heeft dan meteen alle materialen in huis en kunt direct aan de slag met uw composiet terras!

Composiet vlonder

Soorten vlonderplanken

Wij leveren vlonders voor elk budget en elk formaat tuin- of dakterras. In ons uitgebreide assortiment vindt u vlonderplanken van verschillende materialen en afmetingen. Elke materiaal heeft zijn eigen eigenschappen. Zo is een composiet vlonder nagenoeg onderhoudsvrij en daardoor heel duurzaam, maar bamboe vlonderplanken zijn bijvoorbeeld ook erg sterk en bamboe heeft bovendien een lange levensduur.

Bekijk bijvoorbeeld ook eens deze soorten vlonderplanken:

Compleet assortiment composiet vlonderplanken

Naast losse vlonderplanken kunt u bij ons ook terecht voor bevestigingsmateriaal voor composiet vlonderplanken. Daarnaast bieden wij alles-in-een pakketten aan. In deze pakketten zijn alle materialen, zoals onderliggers, clips en vlonderschroeven inbegrepen.

Meer informatie

Heeft u vragen over composiet of kunststof vlonderplanken? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag met meer informatie en deskundig advies.