• Professioneel advies
  • Grote voorraad
  • Montage mogelijk
0

Ma t/m Za geopend.

We zijn vandaag open
tot 17:00 uur!

0342 786993

Vlonder maken

Bij een terras in de tuin denken veel mensen aan betonnen tegels, maar wat dacht u van een houten vlonder maken? De warme uitstraling van hout past vaak goed bij het groen in de tuin. Bovendien is een vlonder maken niet moeilijk en eenvoudig zelf te doen. Om u te helpen bij een vlonder maken, zijn er ook diverse handleidingen beschikbaar.

Vlonder maken in de tuin

Voor een houten terras in de tuin is een vlonder heel geschikt. Voor het maken van een vlonder heeft u in eerste instantie natuurlijk vlonderplanken nodig. Er is veel keuze in soorten vlonderplanken. Wij hebben deze in verschillende houtsoorten zoals hardhouten vlonderplanken, bamboe vlonderplanken, geïmpregneerde vlonderplanken en Douglas vlonderplanken. Maar u vindt in ons assortiment ook composiet vlonderplanken. Composiet is een materiaal dat deels uit kunststofvezel en deels uit houtvezel bestaan, dat maakt ze erg sterk en nagenoeg onderhoudsvrij. Ondanks dat deze vlonderplanken niet helemaal van hout zijn, hebben ze wel de natuurlijke uitstraling hiervan. Ook deze vlonderplanken zijn daardoor heel geschikt voor een ‘houten’ vlonder maken.

Heeft u een keuze gemaakt voor de vlonderplanken, dan is het belangrijk om de juiste materialen te bestellen voor een goede ondergrond. Om te voorkomen dat er onkruid tussen de planken van het houten terras gaat groeien is anti worteldoek erg belangrijk. Daarnaast zijn er onderliggers nodig voor de planken en materiaal zoals schroeven of clips om de vlonderplanken te bevestigen aan de onderliggers.

Voordat u begint met de vlonder leggen, is het belangrijk dat de ondergrond waterpas is. Bij een ongelijke ondergrond kunt u daarvoor houten funderingspaaltjes gebruiken. Als deze op gelijke hoogte staan, maakt u de eerste onderligger waterpas aan de paaltjes vast met speciale schotelkopschroeven. Vervolgens kun u de rest van de vlonder leggen door de vlonderplanken met de juiste schroeven of clips op de onderliggers te bevestigen. Een tip: met een speciale spanner voor vlonderplanken is het eenvoudiger om de planken van het houten terras op de juiste afstand van elkaar te leggen.

Vlonder maken aan het water

Wilt u een vlonder maken aan het water dan is het belangrijk dat u ook funderingspaaltjes gebruikt voor een stevige onderconstructie. U begint dan met het neerzetten van deze paaltjes en maakt daar vervolgens de onderliggers aan vast.

Vlonder leggen als dakterras

Wilt u een mooi houten terras aanleggen op een plat dak denk dan ook eens aan vlonderplanken. Het hout geeft een mooie natuurlijke uitstraling aan uw terras. Bovendien is vlonderplanken leggen vrij eenvoudig.

Vindt u hout wel mooi, maar planken niet, dan zijn onze houten tuintegels een geschikt alternatief. Een vlonder maken van houten tuintegels is net zo eenvoudig als een vlonder maken met vlonderplanken. Bovendien hebben wij tuintegels in ons assortiment met een speciaal klik-systeem, waardoor het leggen nog sneller gaat.

Meteen aan de slag met uw vlonder maken

U kunt op Vlonderplankenwinkel.nl alle vlonderplanken los bestellen, maar wij hebben ook totaalpakketten per m2. U geeft door hoeveel m2 uw vlonder moet worden en wij leveren alle materialen waarmee u direct aan de slag kunt gaan. Naast de vlonderplanken bevat het pakket ook de juiste onderliggers en het bevestigingsmateriaal.

 

Impressie vlonder maken

Vlonder maken