• Professioneel advies
  • Grote voorraad
  • Montage mogelijk
0

Ma t/m Za geopend.

We zijn vandaag open
tot 17:00 uur!

0342 786993
Onderhoud

Onderhoud

Om uw vlonder in goede conditie te houden is onderhoud belangrijk. Dit kan bijvoorbeeld door uw vlonder te beitsen. Hieronder vindt u diverse producten waarmee u uw vlonder of terras in goede conditie kunt houden. Wilt u precies weten welk onderhoudsproduct u nodig heeft voor welk type hout? Scroll dan naar beneden. Hier vindt u ons advies omtrent vlonders beitsen.  

Zoals u wellicht al gezien heeft op onze website zijn vlonders er in verschillende typen en natuurlijk verschillende soorten hout. Zo vindt u op deze website geïmpregneerde grenen en vuren vlonders, douglas vlonders, hardhouten vlonders, bamboe vlonders én composiet vlonders. Elk type hout heeft een ander soort onderhoud of beits nodig.

Onderhoud geïmpregneerd houten vlonders

Geïmpregneerd grenen, vurenhout en douglas is in principe al erg duurzaam door de impregnatie, waardoor het materiaal nagenoeg onderhoudsvrij is. Wilt u niet dat uw vlonder vergrijst en de kleur van het hout behouden? Dan raden wij aan om de UV beschermingsolie te gebruiken.

Onderhoud blank douglas vlonders

Heeft u gekozen voor een blank douglas vlonder? Dan is ons advies om deze binnen te plaatsen! Door een blank douglas vlonder buiten te plaatsen blijft er water op liggen, wat ervoor zorgt dat de houtkwaliteit binnen een aantal jaren sterk achteruit gaat. Het alternatief? Een geïmpregneerd douglas vlonder.  

Onderhoud hardhouten vlonders

En wilt u de originele, warme kleur van hardhouten vlonderplanken of terrastegels behouden? Gebruik dan de Remmers Bankirai olie. Ons advies is om dit eens per jaar te doen, anders vergrijst het hout.

Onderhoud bamboe vlonders

Heeft u bamboe vlonderplanken? Dan heeft u een prachtig houtsoort gekozen! Keerzijde van dit product is wel dat het van nature veel onderhoud nodig om de mooie kleur en structuur te behouden. Wij raden dan ook nadrukkelijk aan om twee keer per jaar onderhoud te plegen. Maak de planken eerst schoon met de speciale aMbooo cleaner en pas dan de olie toe in de kleur die het dichtst bij de planken ligt: coffee of espresso.

Antislip vlonder

En als u wilt voorkomen dat uw vlonder glad wordt, dan vindt u in ons assortiment ook speciale antislip olie of antislip stips. De olie is wat korrelig waardoor de gladheid van de planken verdwijnt.

Oude vlonder vergrijsd

Is uw oude vlonder vergrijsd? Een nieuw vlonder is niet altijd nodig! In dit geval kunt u de Remmers hout ontgrijzer gebruiken. Deze is speciaal ontwikkeld voor het reinigen en opfrissen van houten vlonders, terrassen en tuinmeubelen. Zit er nog olie, verf of lazuur op uw oude vlonder? Bewerk het vlonder dan eerst voor met de Remmers hout diepte reiniger. Voor een extra beschermlaag en om uw vlonder mooi te houden kunt u olie of lazuur gebruiken.

Meer informatie

Heeft u vragen over het toepassen van olie of lazuur op onze vlonders? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag met meer informatie en deskundig advies.