• Professioneel advies
  • Grote voorraad
  • Montage mogelijk
0

Ma t/m Za geopend.

We zijn vandaag open
tot 17:00 uur!

0342 786993
Houten vlonderplanken

Houten vlonderplanken

Geïmpregneerde houten vlonderplanken zijn een perfecte keuze als u op zoek bent naar een mooie, voordelige vloer voor uw veranda of dakterras. U vindt op VlonderPlankenWinkel.nl verschillende soorten geïmpregneerde vlonderplanken van grenen, vuren en Douglas hout. Er zijn veel mogelijkheden dus u kunt helemaal zelf kiezen welke houten vlonderplank het beste bij uw tuin past.

Hieronder vindt u het gehele assortiment: geïmpregneerde grenen vlonderplanken, geïmpregneerde vuren vlonderplanken en geïmpregneerde douglas vlonderplanken.

Voor een mooie, lichte vloer zijn blanke douglas vlonderplanken met ribbel of gladgeschaafde douglas vlonders heel geschikt. Deze zijn echter niet geïmpregneerd, en daarom het meest geschikt voor gebruik in een beschutte omgeving, zoals onder een overkapping. Wilt u buiten een terras leggen met vlonderplanken? Dan zijn de geïmpregneerde grenen, vuren of douglas vlonderplanken een betere keuze.

Eigenschappen geïmpregneerde vlonderplanken

Geïmpregneerde vlonderplanken zijn verkrijgbaar in grenen, vuren en douglas hout. De vuren vlonderplanken en Douglas vlonderplanken zijn verkrijgbaar in groen en bruin geïmpregneerd. De grenen vlonderplanken zijn groen geïmpregneerd.

Alle vlonderplanken zijn er in verschillende profielen, van fijne ribbels tot grove ribbels en helemaal glad. Aan beide zijden is het profiel bovendien anders, zodat u op het moment van leggen kunt bepalen welke kant u het mooiste vindt om naar boven te leggen. Heeft u al voorkeur voor een bepaald profiel? Dan kunt u aan de linkerkant ook filteren op profielen.

Vlonderplanken leggen

Het is belangrijk om geïmpregneerde vlonderplanken op de juiste onderliggers te leggen. Zo kunnen Douglas vlonderplanken het beste gelegd worden op hardhouten onderliggers. Geïmpregneerde grenen en vuren vlonderplanken kunnen het beste gelegd kunnen worden op vuren onderliggers. 

De afwatering bij geïmpregneerde vlonderplanken

Voor een goede afwatering is het belangrijk dat u tussen de geïmpregneerde vlonderplanken voldoende ruimte vrij houdt. Zo geniet u langer van uw vlonder of dakterras van geïmpregneerde vlonderplanken. Om u de beste kwaliteit te bieden, hebben wij alleen de dikste planken in ons assortiment, namelijk van 2,1 tot 2,8 cm.

Komt uw vlonder aan het water te liggen of functioneert het als steiger, dan is het verstandig om funderingspaaltjes te gebruiken. Aan deze funderingspaaltjes worden dan de onderliggers bevestigd. Op de onderliggers komen vervolgens de geimpregneerde vlonderplanken. Om de vlonderplanken te bevestigen op de onderliggers raden we aan speciale vlonderschroeven te gebruiken. Deze hoeven niet voorgeboord te worden. Voor het bevestigen van de onderliggers aan de funderingspaaltjes gebruikt u kopschotelschroeven.

Geimpregneerde vlonderplanken per stuk of pakket

U kunt de geimpregneerde vlonderplanken per stuk bestellen, maar ook als alles-in-een pakket geïmpregneerde vlonderplanken per m2. U kunt dan aangeven hoeveel m2 u nodig heeft en wij leveren u de vlonderplanken inclusief:

  • Geïmpregneerde houten onderliggers
  • Schroeven

Zo kunt u na levering direct aan de slag met uw vlonder.

Soorten vlonderplanken

U kunt bij VlonderPlankenWinkel.nl terecht voor verschillende soorten vlonderplanken, zoals:

Daarnaast hebben wij ook een ruim assortiment Vlondertegels in diverse soorten en afmetingen.

Meer informatie

Heeft u vragen over onze producten? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag met meer informatie en deskundig advies.