• Professioneel advies
  • Grote voorraad
  • Montage mogelijk
0

Ma t/m Za geopend.

We zijn vandaag open
tot 17:00 uur!

0342 786993

Ipe vlonderplanken

De vlonderplanken van Ipé hout zijn zeer sterke en duurzame planken. De levensduur van deze hardhouten vlonderplanken kan oplopen van wel 25 tot 30 jaar. Door de kwaliteit is Ipe hout dan ook erg geschikt om te gebruiken voor een vlonder aan het water of rondom een zwembad.

Bekijk hieronder ons assortiment Ipé vlonderplanken.

2 Artikel(en)

per pagina
Stel een Aflopende Directie in

2 Artikel(en)

per pagina
Stel een Aflopende Directie in

Ipe hout heeft een mooie donkerbruine kleur, maar is niet helemaal egaal. De houttekening heeft wat kleurnuances die de planken een natuurlijke uitstraling geven.

Vlonders leggen met Ipe houten planken

Voor het leggen van een vlonder met planken van Ipé hout kunt u het beste gebruik maken van hardhouten onderliggers. Dit is beter voor de levensduur van de vlonder of het terras. Bij het leggen van Ipe houten vlonderplanken is het belangrijk dat er ruimte tussen de planken vrij blijft. Dit is noodzakelijk voor de afwatering. 

Voor het behoud van de kleur van de hardhouten Ipe vlonderplanken of terrasplanken adviseren wij u de hardhouten vlonderplanken elk jaar te behandelen met bankirai-olie. Behandeling met deze olie vermindert ook de vorming van kleine haarscheurtjes die in de loop der jaren kunnen ontstaan.

Funderingspaaltjes voor hardhouten vlonders

Komen vlonders aan het water te liggen en/of functioneert het als steiger, dan is het verstandig om funderingspaaltjes te gebruiken. Aan deze funderingspaaltjes worden dan de onderliggers bevestigd. Op de onderliggers komen vervolgens de vlonderplanken.

Om de vlonderplanken van Ipe hout te bevestigen op de onderliggers raden we aan speciale vlonderschroeven te gebruiken. Deze hoeven niet voorgeboord te worden. De planken van Ipé hout zijn te bevestigen op de onderliggers met de speciale Ipé clips. 

U kunt bij ons hardhouten Ipe vlonderplanken per stuk bestellen. Om het voor u eenvoudig te maken hebben we ook een alles-in-een pakket dat u per m2 kunt bestellen. Het enige dat u hoeft te weten is hoeveel m2 u nodig heeft en wij zorgen voor alle materialen. Zo kunt u na levering direct aan de slag met uw vlonder!

Soorten vlonderplanken

Op VlonderPlankenWinkel.nl vindt u vlonderplanken van diverse materialen. Het gehele assortiment bestaat uit:


Meer informatie

Heeft u vragen over ipe vlonderplanken? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag met meer informatie en professioneel advies.