• Scherpe prijzen
  • Grote eigen voorraad
  • Eigen vervoer
  • Gespreid betalen
Winkelwagen (0)

specialist in composiet vlonderplanken, hardhouten vlonderplanken en bamboe vlonderplanken

Ma t/m Za geopend.

We zijn vandaag gesloten!

0342 786993

Basic hardhouten vlonderplanken

Keruing hout heeft niet de juiste kwaliteit voor het gebruik als vlonderplank, maar wordt vaak aangeboden vanwege het prijsverschil met andere hardhoutsoorten van hogere kwaliteit. VlonderPlankenWinkel.nl biedt u graag een voordelig alternatief van hogere kwaliteit, namelijk de hardhouten basic-vlonderplanken die u hieronder vindt.

De hardhouten vlonderplanken basic hebben dezelfde hoge kwaliteit als de ‘gewone’ Bankirai vlonderplanken, maar de prijs is voordeliger, omdat deze selectie vlonderplanken meer kleurverschil en meer ‘pinholes’ mag bevatten. Pinholes zijn kleine gaatjes die tijdens de groei van de boom ontstaan, vaak door houteters. Deze insecten worden echter met het kappen van de boom vernietigd. De gaatjes zorgen dus niet voor een mindere kwaliteit van het hout.

Nadelen Keruing vlonderplanken

Keruing is een hardhoutsoort die niet de juiste kwaliteit heeft voor het gebruik als vlonderplanken. Deze houtsoort werkt onregelmatig waardoor de planken een breedteverschil kunnen hebben van soms 5 tot 8 mm. Hierdoor trekken Keruing vlonderplanken ook sneller krom. Keruing is bovendien een harshoudende hardhoutsoort. Als de zon op het hout schijnt,  zal er hars uit de planken lopen wat zorgt voor harsplekken op uw terras. Deze nadelen maken dat wij Keruing hout niet geschikt vinden om een vlonder mee aan te leggen.

Meer informatie

Heeft u vragen over onze producten? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag met meer informatie en deskundig advies.