• Professioneel advies
  • Grote voorraad
  • Montage mogelijk
Winkelwagen (0)

Ma t/m Za geopend.

We zijn vandaag open
tot 12:00 uur!

0342 786993

Bankirai hardhouten vlonderplanken

Zoekt u een voordelige bankirai vlonderplank, maar wel van hoge kwaliteit zoals hardhout? Dan is onze selectie Basic bankirai vlonderplanken wellicht wat voor u. De kwaliteit van het hout is hetzelfde als onze andere planken van bankirai, alleen de dikte en uitstraling verschilt. De Basic hardhouten vlonderplanken hebben wat meer kleurverschil en mogen meer ‘pinholes’ bevatten, dit zijn kleine gaatjes die ontstaan door insecten tijdens de groei van de boom. Met het kappen van de boom worden deze beestjes echter vernietigd en de pinholes zorgen niet voor een mindere kwaliteit van het hout. 

Als u de planken behandelt met Bankirai olie, dan zal het kleurverschil verminderen. Zonder behandeling met olie zullen de vlonderplanken gaan vergrijzen, ook hierdoor wordt het kleurverschil minder.

Keruing vlonderplanken

Als voordeliger alternatief voor hardhout worden vaak Keruing vlonderplanken aangeboden. VlonderPlankenWinkel doet dit bewust niet. Wij staan niet achter de kwaliteit van Keruing hout als vlonderplank. Keruing is ook een hardhoutsoort, maar het hout werkt onregelmatig. Het breedteverschil tussen de planken kan doordoor wel 5 tot 8 mm zijn. Bovendien is Keruing een harshoudende hardhoutsoort. Als de zon op het hout schijnt, zal er hars uit de planken lopen en vlekken veroorzaken op het terras of de vlonder. Deze nadelen maken dat wij Keruing vlonderplanken liever niet verkopen.

Meer informatie

Heeft u vragen over onze producten? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag met meer informatie en deskundig advies.