• Professioneel advies
  • Grote voorraad
  • Montage mogelijk
Winkelwagen (0)

Ma t/m Za geopend.

We zijn vandaag open
tot 12:00 uur!

0342 786993
Hardhouten vlonderplanken

Hardhouten vlonderplanken

Een terras of vlonder bepaalt vaak voor een groot deel de sfeer in uw tuin. Hardhout is een duurzame houtsoort met een warme uitstraling, denk daarom ook voor een vlonder of houten terras eens aan hardhouten vlonderplanken. U kunt de hardhouten vlonderplanken ook gebruiken voor een mooi houten balkon- of dakterras.
Er zijn verschillende soorten hardhouten vlonderplanken, zoals bankirai (bangkirai) vlonderplanken, Kapur vlonderplanken en IPÉ vlonderplanken.

Eigenschappen vlonderplanken hardhout

U kunt kiezen uit vlonderplanken van hardhout met een enkelzijdig of dubbelzijdig profiel. Hardhouten vlonderplanken met een enkelzijdig profiel zijn aan beide zijden gelijk. Hardhouten vlonderplanken met dubbelzijdig profiel hebben aan de ene zijde wel profiel en aan de andere zijde een ander profiel of geen profiel. Zo zijn er bijvoorbeeld hardhouten vlonderplanken met aan de ene zijde een brede ribbel en aan de andere zijde een smalle ribbel. U kunt dan zelf kiezen met welke zijde u de vlonderplanken naar de bovenkant legt en zo zelf bepalen wat het beste bij de uitstraling van uw tuin past. Met de hardhouten vlonderplanken creëert u snel en eenvoudig een mooi tuinterras.

Hardhout bankirai

Bankirai hout is een duurzame en stijlvolle hardhoutsoort. Deze houtsoort is te herkennen aan de egale geelbruine kleur die, zonder te behandelen, wat donkerder zal worden en op den duur zal vergrijzen. Bekijk ons assortiment Bankirai vlonderplanken.

Vlonderplanken Kapur

Kapur hout is ten opzichte van het Bankirai hout ook stabiel en kan kleine wormgaatjes bevatten. Kapur is te herkennen aan de licht tot donkerrode kleur. Zonder te behandelen zullen deze planken wat donkerder worden, en op den duur vergrijzen. Bekijk ons assortiment Kapur vlonderplanken.

Keruing vlonderplanken

Wij bieden geen vlonderplanken van Keruing hout aan vanwege de nadelen van deze houtsoort.

Ipé vlonderplanken

De Ipé vlonderplanken zijn hardere vlonderplanken waardoor de levensduur wel kan oplopen van  25 tot 30 jaar. Bekijk ons assortiment Ipé vlonderplanken.

Vlonder leggen

Hardhouten vlonderplanken kunnen het beste gelegd worden op hardhouten onderliggers. Dit is beter voor de levensduur van uw vlonder of dakterras. Het is belangrijk dat bij het aanleggen van de vlonder de voegen tussen de hardhouten vlonderplanken vrij blijft. Dit is noodzakelijk voor een goede afwatering.
Voor het behoud van de kleur van de hardhouten vlonderplanken of terrasplanken adviseren wij u de hardhouten vlonderplanken elk jaar te behandelen met bankirai-olie. Behandeling met deze olie  vermindert ook de vorming van kleine haarscheurtjes die in de loop der jaren kunnen ontstaan.

Funderingspaaltjes voor hardhouten vlonders

Komen vlonders aan het water te liggen en/of functioneert het als steiger, dan is het verstandig om funderingspaaltjes te gebruiken. Aan deze funderingspaaltjes worden dan de onderliggers bevestigd. Op de onderliggers komen vervolgens de vlonderplanken.
Om de vlonderplanken te bevestigen op de onderliggers raden we aan speciale vlonderschroeven te gebruiken. Deze hoeven niet voorgeboord te worden. De Ipé planken zijn te bevestigen op de onderliggers met de speciale Ipé clips.

U kunt bij ons hardhouten vlonderplanken per stuk bestellen. Om het voor u eenvoudig te maken hebben we ook een alles-in-een pakket met hardhouten vlonderplanken gemaakt, waar u per vierkante meter ook direct alle materialen voor het leggen van de vlonder meebestelt.

VlonderPlankenWinkel.nl is dealer van onder andere:

  • Carpentier
  • Elephant
  • Hillhout
  • Moso
  • Veludeck
  • Veluwood
  • Woodvision
  • Duofuse

Meer informatie

Heeft u vragen over onze producten? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag met meer informatie en deskundig advies.