• Professioneel advies
  • Grote voorraad
  • Montage mogelijk
Winkelwagen (0)

Ma t/m Za geopend.

We zijn vandaag open
tot 17:00 uur!

0342 786993
Geïmpregneerde vlonderplanken

Geïmpregneerde vlonderplanken

Geïmpregneerde vlonderplanken zijn een goede keuze als u op zoek bent naar een mooie vloer voor uw veranda of dakterras. De kleur verschilt per soort vlonderplank zodat u zelf kunt kiezen voor een lichte of juist donkere en warme uitstraling van uw vlonder.

Hieronder vindt u het gehele assortiment: geïmpregneerde vlonderplanken grenenhout, geïmpregneerde vlonderplanken vurenhout en geïmpregneerde vlonderplanken Douglas hout.

Voor een mooie lichte vloer hebben wij ook blanke Douglas vlonderplanken voor u. Deze zijn echter niet geïmpregneerd, daarom kunt u deze het beste gebruiken in een beschutte omgeving, zoals bijvoorbeeld onder een overkapping. Wilt u buiten een terras leggen, dan zijn de geïmpregneerde vlonderplanken een betere keuze.

Eigenschappen geïmpregneerde vlonderplanken

Geïmpregneerde vlonderplanken zijn verkrijgbaar in grenen, vuren en Douglas hout. De vuren vlonderplanken zijn groen of bruin geïmpregneerd en de grenen vlonderplanken zijn groen geïmpregneerd. De geïmpregneerde vlonderplanken zijn verkrijgbaar in verschillende profielen. Aan beide zijden zit een ander profiel, zodat u ook kunt kiezen welke kant u naar boven legt.  U kunt hiernaast filteren op het profiel van uw voorkeur.

Vlonderplanken leggen

Het is belangrijk om geïmpregneerde vlonderplanken op de juiste onderliggers te leggen. Zo kunnen Douglas vlonderplanken het beste gelegd worden op hardhouten onderliggers. Geïmpregneerde grenen en vuren vlonderplanken kunnen het beste gelegd kunnen worden op vuren onderliggers. Hardhouten onderliggers zijn ook het meest geschikt voor de eiken vlonderplanken.

De afwatering bij geimpregneerde vlonderplanken

Voor een goede afwatering is het belangrijk dat u de voegen tussen de geïmpregneerde vlonderplanken vrij houdt. Zo geniet u langer van uw vlonder of dakterras van geïmpregneerde vlonderplanken. Om u de beste kwaliteit te bieden, hebben wij alleen de dikste planken in ons assortiment namelijk van 2,8 cm.

Komt uw vlonder aan het water te liggen en/of functioneert het als steiger, dan is het verstandig om funderingspaaltjes te gebruiken. Aan deze funderingspaaltjes worden dan de onderliggers bevestigd. Op de onderliggers komen vervolgens de geimpregneerde vlonderplanken. Om de vlonderplanken te bevestigen op de onderliggers raden we aan speciale vlonderschroeven te gebruiken. Deze hoeven niet voorgeboord te worden.

Geimpregneerde vlonderplanken per stuk of pakket

U kunt de geimpregneerde vlonderplanken per stuk bij ons bestellen, maar ook in een alles-in-een pakket geïmpregneerde vlonderplanken per m2. U kunt dan aangeven hoeveel m2 u nodig heeft en wij leveren u de vlonderplanken inclusief:

  • Geïmpregneerde houten onderliggers
  • Schroeven

Soorten vlonderplanken

U kunt bij ons terecht voor verschillende soorten vlonderplanken, zoals:

Meer informatie

Heeft u vragen over onze producten? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag met meer informatie en deskundig advies.