• Professioneel advies
  • Grote voorraad
  • Montage mogelijk
0

Ma t/m Za geopend.

We zijn vandaag open
tot 17:00 uur!

0342 786993

Vlonderplanken hout of composiet?

Bent u op zoek naar de juiste vlonderplanken voor uw terras? Dan twijfelt u misschien tussen houten vlonderplanken en composiet vlonderplanken. Vlonderplankenwinkel heeft beide soorten. We vertellen u graag meer over de verschillen tussen deze vlonderplanken. Zo kunt u een goede keuze maken.

Verschil vlonderplanken hout en composiet

De grootste verschillen tussen houten vlonderplanken en composiet vlonderplanken zijn de duurzaamheid en de hoeveelheid onderhoud. Composiet is dankzij de combinatie van houtvezel en kunststofvezel heel sterk en gaat daardoor lang mee. Bovendien is onderhoud zoals bijvoorbeeld behandelen met olie niet nodig en kunt u composiet vlonderplanken eenvoudig schoonmaken met wat water. Een ander verschil is dat composiet niet splintert en splijt, wat bij hout wel kan gebeuren.

Als u composiet vlonderplanken vergelijkt met houten vlonderplanken, dan is het wel goed om te bedenken met welke houtsoort u vergelijkt. Het verschil in duurzaamheid is namelijk groter als u composiet vlonderplanken bijvoorbeeld met geïmpregneerde vlonderplanken vergelijkt. Geïmpregneerd hout gaat gemiddeld 10 tot 15 jaar mee, maar bamboe vlonderplanken bijvoorbeeld hebben een levensduur van wel 25 tot 30 jaar. Als u dus graag een duurzame vlonderplank wilt, dan hoeft composiet niet de enige keuze te zijn.

Uitstraling vlonderplanken van hout en vlonderplanken van composiet

De meeste mensen die kiezen voor een vlonderterras willen dit vanwege de natuurlijke uitstraling. Dan is hout een voor de hand liggende keuze, omdat het nu eenmaal de mooiste natuurlijke uitstraling heeft. Maar er zijn ook vlonderplanken van composiet die bijna niet te onderscheiden zijn van echte houten vlonderplanken. Dan heeft u dus het beste van twee werelden: de natuurlijke uitstraling van hout met de duurzaamheid van kunststof.

Heeft u een moderne tuin en wilt u een modern vlonderterras? Dan kan composiet juist een goede keuze zijn. Vlonderplanken van composiet zijn ook verkrijgbaar in mooie grijstinten die goed passen bij een tuin met strakke inrichting.

Showtuin vlonderplanken Barneveld

Bent u er nog niet uit? Kom dan eens kijken in onze showtuin met vlonderplanken in Barneveld. Hier kunt u verschillende soorten vlonderplanken bekijken en zelf beoordelen wat het beste bij u en uw tuin past.

Hardhouten vlonder Composiet vlonder Bamboe vlonder
Hardhouten vlonderplanken Composiet vlonderplanken Bamboe vlonderplanken