• Professioneel advies
  • Grote voorraad
  • Montage mogelijk
0

Ma t/m Za geopend.

We zijn vandaag open
tot 17:00 uur!

0342 786993

Hout ontgrijzen

Bij de keuze van vlonderplanken van een bepaalde houtsoort speelt de kleur van het hout vaak een belangrijke rol. Maar hout blijft een natuurproduct en daardoor zal de kleur door weersinvloeden veranderen. Dit kunt u voorkomen door bijvoorbeeld hardhout te behandelen met Bankirai olie. Maar soms is het hout al vergrijsd en wilt u het hout ontgrijzen. Dat kan met een speciaal middel: Remmers Hout Ontgrijzer.

Hoe hout ontgrijzen?

Wilt u het hout of hardhout ontgrijzen, dan is het van belang om het hout voor de behandeling goed schoon te maken. Hierdoor kan de ontgrijzer goed zijn werk doen. Daarnaast is het belangrijk om even te controleren op een niet zichtbare plek of het middel ook daadwerkelijk werkt. Na deze testbehandeling kunt u aan de slag met de behandeling van de gehele oppervlakte. Hiervoor brengt u het middel dik aan op de planken in de richting van de houtnerf. Vervolgens laat u het ongeveer 20 minuten intrekken, waarna u het met een harde borsten of bezem en veel water kunt verwijderen.

Hout ontgrijzen met Remmers hout ongrijzer

 

Uw vlonder is na 48 uur weer droog en kan dan verder behandeld worden. Het is namelijk belangrijk om na het hout ontgrijzen of hardhout ontgrijzen de vlonderplanken weer te behandelen met een beschermend product. U kunt dan denken aan Bankirai olie of Anti-slip terrasolie.

Hout behandelen met Bankiria olie   Hout behandelen met anti slip olie

 

Hoe vaak hout en hardhout ontgrijzen?

Om uw houten vlonderplanken in goede conditie te houden, raden wij u aan om deze behandeling elk jaar te herhalen. Door hout ontgrijzen en behandelen kunt u dan weer een jaar lang genieten van een prachtige houten vlonder.

Hout reinigen in plaats van hout ontgrijzen

Als het hout van uw vlonderplanken al eerder behandeld is met een product zoals olie of verf, dan kunt u dit het beste verwijderen met Remmers Hout dieptereiniger. Vervolgens kunt u het hout ook weer bewerken met een middel naar keuze, bijvoorbeeld olie of verf.

Hout behandelen met Remmers diepte reiniger