• Professioneel advies
  • Grote voorraad
  • Montage mogelijk
0

Ma t/m Za geopend.

We zijn vandaag open
tot 17:00 uur!

0342 786993

Dakterras aanleggen

Dakterras aanleggen

Genieten van het buitenleven is niet alleen weggelegd voor mensen met een tuin, want ook een dak leent zich er vaak prima voor. En een dakterras maken is eenvoudig zelf te doen. Zo kunt u zelf een gezellige plek creëren om te genieten van de zon.

Gaat u een dakterras aanleggen dan moet u wel zeker weten dat de constructie van het dak dit aankan. Daarnaast is het ook handig om te kijken of de dakbedekking nog helemaal goed is of dat deze nog ergens gerepareerd moet worden. Vervolgens kunt u een plan voor het dakterras maken. Gaat u houten vlonderplanken gebruiken of houten tuintegels? Of kiest u liever voor onderhoudsvrij materiaal, zoals composiet vlonderplanken of composiet tegels?
Naast de vlonderplanken of vlondertegels heeft u nog meer materialen nodig: rubberen tegeldragers, composiet of houten onderliggers en natuurlijk bevestigingsmateriaal. 

Aan de slag met het dakterras maken

Alle keuzes gemaakt en materialen in huis? Dan kunt u aan de slag met het dakterras aanleggen.

Stap 1
Zorg ervoor dat het dak schoon is en leg rubberen tegeldragers als basis, zodat u zeker weet dat de dakbedekking niet beschadigd raakt. Nog een voordeel: de tegeldragers werken ook geluidswerend en zorgen voor een goede afvoer van het regenwater.

Stap 2
Voor een dakterras maken met vlonderplanken: Leg de onderliggers op de rubberen tegeldragers met een afstand van maximaal 30 cm ertussen.
Voor een dakterras maken met vlondertegels: Leg de onderliggers op de rubberen tegeldragers, zorg ervoor dat de afstand tussen de onderliggers maximaal hetzelfde is als de afmeting van de tegel.

Stap 3
U kunt nu beginnen met het monteren van de vlonderplanken of vlondertegels. Gaat u een dakterras aanleggen met vlonderplanken begin dan in een hoek en houd minimaal een afstand van 2,5 cm aan vanaf een eventuele muur. Met een winkelhaak kunt u ervoor zorgen dat de plank netjes haaks op de onderligger ligt. Vervolgens kunt u deze eerste plank vastschroeven.

Stap 4
Daarna kunt u ook de andere vlonderplanken vastmaken op de onderliggers. Bij een dakterras aanleggen met vlonderplanken is het belangrijk om te zorgen voor minimaal 1 cm afstand tussen de planken. Hout is een natuurlijk materiaal en heeft ruimte nodig omdat het altijd nog gaat ‘werken’. U kunt bij VlonderPlankenWinkel.nl een speciale spanner voor vlonderplanken mee bestellen, waarmee u eenvoudig de juiste afstand tussen de planken aan kunt houden tijdens het leggen.
Een dakterras aanleggen met vlondertegels gaat op een vergelijkbare manier: u kunt de tegels net als de planken vastschroeven op de onderliggers. Een uitzondering zijn de tegels die een kliksysteem hebben. Deze hoeft niet met schroeven vast te zetten.
Tenslotte: bent u klaar met het dakterras aanleggen dan begint het leukste gedeelte: de inrichting. Kijk hiervoor ook eens op onze site www.tuinafscheiding.nl, daar vindt u alle mogelijkheden om ook voor privacy op het terras te zorgen. Onder meer met balkonschermen en kant en klaar hagen.