• Professioneel advies
  • Grote voorraad
  • Montage mogelijk
0

Ma t/m Za geopend.

We zijn vandaag open
tot 17:00 uur!

0342 786993

Onderliggers en funderingspalen

Als u een houten of composiet vlonder aan gaat leggen, heeft u een goede ondergrond ofwel onderconstructie nodig. Met onderliggers maakt u een stevige vlonderconstructie, zodat u lang kunt genieten van uw houten terras of steiger.  Hieronder vindt u ons ruime assortiment onderliggers van diverse houtsoorten.

Gaat u uw vlonder aan het water leggen of op een natte ondergrond? Dan heeft u ook funderingspaaltjes nodig, zodat de vlonder iets hoger komt te liggen.

Weten welk type onderligger u nodig heeft? Scroll dan naar beneden.

Om een vlonder te leggen is een goede onderconstructie van groot belangrijk. Hiervoor zijn er verschillende soorten beschikbaar. Bekijk de volledige uitleg hieronder.

Funderingspalen vlonder

Als u een vlonder gaat leggen aan het water of op een natte ondergrond dan is het verstandig om deze constructie wat hoger te maken. Hiervoor kunt u funderingspaaltjes gebruiken. Deze palen zijn van duurzaam hardhout. Met schotelkopschroeven kunt u de onderliggers hieraan vastmaken.

Geïmpregneerde onderliggers

Onderliggers van geïmpregneerd vuren- en grenenhout kunt u gebruiken als onderconstructie voor een vlonder, dakterras of het leggen van tuintegels. Voor de bevestiging van de vlonderplanken op de onderliggers kunt u vlonderschroeven of clips gebruiken.

Hardhouten onderliggers

De naam zegt het al: hardhout is een harde houtsoort. Deze hardhouten onderliggers gaan dan ook langer mee, de gemiddelde levensduur kan oplopen tot wel 25 jaar. Met de vlonderschroeven kunt u de vlonderplanken goed op deze hardhouten onderliggers bevestigen. De hardhouten onderliggers zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes met een kopmaat van 4x6,8 cm of 4,4x8,8 cm.

De onderliggers zijn verkrijgbaar in diverse lengtes met een kopmaat van 4,5x7 cm of 4,5x9,5 cm. Wij raden u aan om steeds om de 40 cm een onderligger te plaatsen. De onderliggers zijn gladgeschaafd en geïmpregneerd, hierdoor zijn ze gemakkelijk te verwerken en extra duurzaam. Onze ervaring is dat de geïmpregneerde onderliggers gemiddeld ongeveer 10 jaar meegaan.

Composiet onderliggers

Voor composiet vlonderplanken zijn er speciale composiet onderliggers in diverse afmetingen. U kunt u bij ons ook onderliggers van het merk Elephant bestellen, deze kunt als onderligger én als kantafwerking gebruiken.

Welke onderligger heb ik nodig voor mijn vlonder?

Over het algemeen raden wij bij houten vlonders aan om altijd hardhouten onderliggers te gebruiken vanwege de hoge duurzaamheid. Verder adviseren wij het volgende:

Hardhouten vlonderplanken           Hardhouten onderliggers
Bamboe vlonderplanken Merbau onderliggers
Composiet vlonderplanken Composiet onderliggers (voor een volledig onderhoudsvrije constructie met lange levensduur)
Douglas vlonderplanken Hardhouten onderliggers

Meer informatie

Heeft u vragen over het toepassen van olie of lazuur op onze vlonders? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag met meer informatie en deskundig advies.