• Professioneel advies
  • Grote voorraad
  • Montage mogelijk
0

Ma t/m Za geopend.

We zijn vandaag open
tot 17:00 uur!

0342 786993
Accessoires

Accessoires

Naast vlonderplanken zijn er natuurlijk ook andere materialen nodig om een vlonder aan te leggen. Hier vindt u alles wat u nodig heeft voor het bevestigen en leggen van composiet vlonderplankenhardhouten vlonders,bamboe terrasplankengeïmpregneerde terrasplanken, douglas vlonderplanken of vlondertegels

Benodigdheden terras met vlonderplanken of terrastegels leggen

Voor het plaatsen van een vlonder of terras heeft u naast vlonderplanken een aantal andere dingen nodig. Hieronder vindt u kort wat er nodig is.

Worteldoek

Wij raden u aan anti-worteldoek oftwel worteldoek onder uw vlonder te leggen, om te voorkomen dat er onkruid tussen de planken groeit. Natuurlijk zorgt het ook voor een prachtige vlonder waar u graag naar kijkt.

Tegeldragers

Tegeldragers worden voornamelijk toegepast bij het leggen van een vlonder op een balkon of dakterras. Deze verstelbare vloerdragers zorgen voor een stevige onderconstructie. 

Onderliggers en funderingspalen

Gaat u uw vlonder op een natte ondergrond of aan het water leggen? Dan zijn hardhouten funderingspalen nodig. Deze zorgen voor een uiterst stevige constructie en het hardhout kan goed tegen vocht en water. Zorg ervoor dat de funderingspalen ongeveer 50 centimeter uit elkaar staan, zowel in de breedte als in de lengte.

Op de onderliggers worden de terrasplanken bevestigd. We raden vaak aan te kiezen voor hardhouten onderliggers, omdat deze een lange levensduur hebben. Dat is belangrijk, want het is tenslotte de fundering van uw vlonder. Maar er zijn ook onderliggers van andere houtsoorten en composiet. Leg de onderliggers maximaal 35 centimeter uit elkaar.

Vlonderschroeven

In ons assortiment vindt u speciale vlonderschroeven voor de bevestiging van vlonderplanken. Vlonderschroeven zijn zo gemaakt dat voorboren niet nodig is en u de schroef direct in hout kunt draaien. Kies het liefst voor roestvrij stalen schroeven, aangezien deze, zoals de naam al zegt, niet gaan roesten en dus geen lelijke vlekken kunnen veroorzaken op de vlonderplanken.

Antislip strips

De antislip strips zorgen ervoor dat het oppervlak van de vlonderplanken ruwer wordt en dat voorkomt uitglijden. De strips zijn beschikbaar in verschillende lengtes en worden standaard geleverd inclusief montagekit.

Spanner, spanbanden en kneedbaar hout

Hout is een natuurproduct en dat betekent dat het kan gaan 'werken'. Zorg er daarom voor dat u genoeg ruimte tussen de vlonderplanken houdt. Een spanner is hiervoor zeer handig, omdat u hiermee steeds precies dezelfde afstand tussen de vlonderplanken houdt tijdens het monteren. We raden aan ongeveer 1 centimeter ruimte tussen de planken te bewaren. Heeft u per ongeluk een verkeerd gat gemaakt? Dan kunt u deze mooi en snel opvullen met kneedbaar hout. Komt u het hout afhalen bij onze vestiging in Barneveld? Dan hebben we spanbanden om het materiaal veilig te kunnen vervoeren.

Merken vlonderplanken

VlonderPlankenWinkel.nl is dealer van onder andere:

  • Carpentier
  • Elephant,
  • Hillhout
  • Moso
  • Veludeck
  • Veluwood
  • Woodvision
  • Duofuse

Meer informatie

Heeft u vragen over onze producten? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag met meer informatie en deskundig advies.